TERMENI SI CONDITII

 1. Definitii

Quadra – SC Quadra Invest SRL, cu sediul in Sos. Gaesti, nr. 1,130087 Targoviste, tel.: 0745607677, email: shop[at]fain.eu, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J15/ 173/ 18.10.2000 si CIF RO6865338, capital social 91832Ron.

Site – domeniul fain.eu

Continut – toate informatiile de pe SITE care pot fi accesate prin utilizarea unui echipament numeric si informatiile comunicate de Quadra Clientului prin mijloace electronice sau alte mijloace de comunicare.

Serviciu – serviciul de comert electronic prin care Clientul poate comanda produsele afisate pe site prin mijloace de comunicare la distanta.

Cont – ansamblul format dintr-o adresa de email si o parola, care permit clientului plasarea de comenzi pentru achizitia produselor afisate pe SITE.

Client – persoana care are sau obtine acces la Continut si Servicii dupa ce crearea Contului.

Contract – contract la distanta, conform definitiei cuprinse in OUG 34/ 04.06.2014

Comanda – documentul electronic prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona unul sau mai multe produse afisate pe Site.

 1. Dispozitii Generale

Prin prezenta se stabilesc conditiile de vanzare a produselor din magazinul on-line www.fain.eu, proprietatea SC Quadra Invest SRL.

Folosirea acestui site, respectiv inregistrarea unei comenzi, implica acceptarea de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii inainte de lansarea comenzii si acceptarea comunicarii prin email sau telefon.

Prezentul contract la distanta intra in vigoare in momentul confirmarii comenzii de catre SC Quadra Invest SRL, confirmare care se poate face verbal (prin telefon) sau electronic (prin e-mail).

Pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor. Ne asumam dreptul de a face modificari ale acestor prevederi fara nici o alta notificare prealabila. Astfel, putem sterge sau adauga orice informatie pe site sau intrerupe orice activitate pe site. In cazul in care se fac referiri la alte site-uri nu garantam si/sau confirmam tipul de informatie pe care il veti gasi pe aceste site-uri. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca vizitati sau nu aceste site-uri sau luati sau nu in considerare informatia gasita acolo.

 1. Produse

Pentru fiecare dintre produsele de pe site-ul www.fain.eu, Quadra afiseaza caracteristicile esentiale ale acestora, care sa permita cumparatorului o identificare, comparare si o alegere corecta.

Cumparatorii sunt incurajati sa ceara informatii suplimentare in cazul in care au dubii asupra caracteristicilor unui produs, inclusiv sa primeasca gratuit, la cerere, 4 mostre de culori de finisaj pentru produsele de Mobilier din lemn.

Quadra isi rezerva dreptul de a modifica fara preaviz caracteristicile produselor afisate. Imaginile publicate pe site au titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate.

Quadra nu poate fi considerata responsabila pentru utilizarea necorespunzatoare a produselor comandate.

 1. Obligatiile dumneavoastra de inregistrare

Pentru a cumpara produse de pe site-ul www.fain.eu, va trebui sa acceptati termenii si conditiile prezente, sa va creati un cont si apoi sa comandati produsul/produsele dorite. In vederea finalizarii comenzii, aveti posibilitatea sa vizualizati urmatoarele date: cumparatorul, detalii facturare, adresa livrare, lista produselor comandate (denumire, cantitate, pret unitar, pret total, valoare totala comanda), costul expedierii.

In vederea crearii contului, sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra, asa cum sunt acestea specificate. Dupa ce ati trimis comanda, veti primi un mesaj de confirmare a comezii (care cuprinde confirmarea comenzii dumneavoastra si a preturilor produselor) pe adresa de email comunicata.

Nu sunt acceptate decat comenzi plasate de persoane care au peste 18 ani.

 1. Preturi

Preturile afisate pe pagina fiecarui produse de pe site-ul www.fain.eu sunt exprimate in Lei si includ TVA.

Facturarea se face la preturile afisate in momentul inregistrarii comenzii, cu exceptia eventualelor greseli sau modificari ale TVA. Factura va cuprinde si tariful de livrare.

 1. Conditii si modalitate de plata

Plata produselor pe care doriti sa le cumparati se poate efectua:

 1. numerar, la livrarea produselor – se poate face pentru comenzi ale caror valori totale nu depasesc 5000 lei pentru persoane juridice sau 10000 lei pentru persoane fizice, conform legislatiei in vigoare.
 2. prin ordin de plata in contul nostru RO23 INGB 0001 0001 0038 8917, deschis la ING Bank. 

In cazul coletelor livrate prin intermediul serviciului de curierat rapid, plata se face la curier in momentul primirii coletului.

Pentru comenzile de mobilier din lemn si tapitat care depasesc 1000 lei este necesara plata unui avans de 30%. In cazul platii prin ordin de plata produsele vor fi livrate numai dupa achitarea integrala a contravalorii acestora.

 1. Livrarea

Livrarea produselor comandate se va face in toate orasele din Romania, conform programelor de lucru ale firmei de curierat.

In cazul curierului rapid, livrarea se face la domiciliul, sediul sau adresa indicate de dumneavoastra

- in termen de 2 zile lucratoare de la confirmarea comenzii pentru Decoratiuni si

- in 2-4 saptamani pentru Mobilier din lemn si Mobilier Tapitat.

In cazul daunelor vizibile ale coletului, Cumparatorul va refuza livrarea si va formula detaliat toate rezervele cu privire la anomalia constatata in procesul verbal intocmit de curier.

Plata pretului produselor comandate si a tarifului de livrare se va face conform conditiilor si modalitatilor de plata prevazute la pct.  6.

Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. SC Quadra Invest SRL isi rezerva dreptul de a decala termenele de livrare, in situatia in care produsul sau produsele comandate nu sunt disponibile in stoc la momentul primirii comenzii. In aceasta situatie clientii vor fi informati si consultati cu privire la mentinerea sau anularea comenzii.

Lipsa unei instiintari din partea noastra si expirarea termenului de livrare, va da dreptul sa refuzati oricand preluarea produselor. SC Quadra Invest SRL nu poate fi responsabila pentru neonorarea unei comenzi din cauze de forta majora asa cum este definita in lege.        

 1. Returnarea produselor si reclamatii

Conform legislatiei din Romania puteti sa returnati produsele cumparate de pe www.fain.eu in termen de 14 zile calendaristice de la data intrarii in posesie a produselor.

Astfel, aveti dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Costurile care vor cadea in sarcina dumneavoastra sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Produsele vor fi returnate in aceeasi stare in care au fost livrate, fara urme de uzura si cu toate accesoriile/ elementele componente (daca este cazul), ambulate corespunzator.

Pentru aceasta trebuie sa ne anuntati:  prin SMS (0745607677), la telefon (0745607677), personal la OUTLET-ul din Targoviste (Targoviste, Soseaua Gaesti, nr. 1), in scris, prin plic la posta (SC Quadra Invest SA, Sos. Gaesti, nr. 1, Targoviste, jud. Dambovita) , pe adresa de email (shop[at]fain.eu).

Modelul formularului de retragere (in cazul in care alegeti forma scrisa) va fi structurat conform exemplului de mai jos:

"Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul (ID comanda) referitor la vanzarea urmatoarelor produse [nume + id produs], comandate la data [zi-luna-an] / primite la data de [zi-luna-an]

Nume consumator

Adresa consumator

Data"

In maxim 30 zile calendaristice de la data informarii cu privire la intentia dumneavoastra de a returna un produs, veti primi contravaloarea produsului returnat, partile stabilind de comun acord modalitatea de rambursare.

Reclamatiile dumneavoastra privind orice probleme legate de livrarea produselor comandate le puteti transmite la SC Quadra Invest SRL, Sos. Gaesti, nr. 1, Targoviste, jud. Dambovita, prin telefon la 0745607677 sau prin e-mail la shop[at]fain.eu. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.anpc.gov.ro.

 1. Garantii

Produsele de mobilier din lemn si tapitate sunt in conformitate cu standardele de calitate ale firmei SC Quadra Invest SRL.

Variatiile naturale care apar in lemn sau in alte materiale nu sunt considerate defecte si intensitatea culorilor ori a realizarii unui acord intre culori, a granularii, a texturilor unor asemenea materiale poate fi diferita de la un produs la altul. Mobila realizata din lemn masiv este sensibila la mediul inconjurator. Pentru o buna intretinere a produsului, va rugam sa instalati, folositi si mentineti mobila in conformitate cu instructiunile de mai jos:

 - Nu asezati mobila langa radiatoare sau ventilatoare care incalzesc sau racesc;

 - Nu amplasati niciodata mobila langa un foc deschis ( semineu, soba, cuptor, etc.) sau alte surse intense de caldura;

 - Schimbarile ciclice de temperatura intr-un mediu neincalzit pot cauza mici crapaturi in lemn;

 - Curentul de aer cald, cum ar fi cel de la o centrala termica, ar trebui evitat;

 - Razele de soare directe ar trebui evitate. Acestea pot usca lemnul mobilei si au un efect de albire asupra lemnului sau finisajului;

 - Pentru farfuriile si vasele de bucatarie fierbinti folositi intotdeauna o protectie a blaturilor;

 - Evitati socurile mecanice, manevrand produsele cu grija;

 - Nu plasati mobilierul afara;

- Mediile cu umiditate ridicata sau foarte uscate ar trebui evitate;

 - Nu plasati obiecte abrazive pe suprafetele finisate;

- Stropii, de orice natura, trebuie indepartati imediat;

 - Curatati foarte bine lemnul mobilei dupa o folosire intensa pentru a evita murdaria sau praful care se instaleaza pe lemn;

 - Evitati produsele de curatare care contin amoniac in compozitie, deoarece aceasta substanta este foarte daunatoare lemnului (are un efect de albire pentru lemnul nefinisat );

 - Nu folositi produse pentru lustruirea lemnului cu o concentratie bogata in alcool;

 - Evitati lustruirea excesiva folosind substante pe baza de silicon, care ar putea determina deteriorarea permanenta a produsului.

 1. Drepturi de autor

Intregul continut al site-ului www.fain.eu, incluzand texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, este proprietatea SC Quadra Invest SRL si/sau a asociatilor, partenerilor, furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala.

Semnalarea problemelor legate de aspecte ale drepturilor de proprietate intelectuala se poate face pe adresa de email marketing[at]quadra.ro.

 1. Limitari ale responsabilitatii

Quadra nu va fi facuta responsabila si nici nu garanteaza expres sau implicit, in nici un fel, pentru functionarea site-ului, informatiile sau continutul site-ului, materialele sau produsele de pe site. Valoarea maxima a obligatiilor Quadra fata de orice client in cazul nelivrarii sau al livrarii necorespunzatoare a produselor cumparate este valoarea sumelor incasate de Quadra de la respectivul client. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, Quadra isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

 1. Politica de confidentialitate

Quara nu incurajeaza spam-ul si nu vinde sau ofera adresele de e-mail ale utilizatorilor unor terti (persoane fizice sau juridice).

Quadra administreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de client in conformitate cu dispozitiile Legii 677/2001cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Scopul colectarii acestor date este legat de onorarea comenzilor lansate de client, de trimiterea de mesaje de confirmare a comenzii, de informare asupra expeditiei comenzii, de trimitere de newsletter sau oferte speciale (in acest caz utilizatorul are la dispozitie si optiunea de dezabonare) sau de folosirea acestora pentru realizarea de statistici proprii.

Datele personale ale utilizatorilor pot fi comunicate autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Quadra colecteaza de la clientii sai date cu caracter personal (nume, prenume, numar de telefon, adresa) numai daca sunt furnizate in mod voluntar. Aceste informatii sunt communicate serviciului Comercial/ Financiar/ Marketing din cadrul SC Quadra Invest SRL si companiilor cu care se realizeaza transportul.

Clientii beneficiaza de dreptul de acces si interventie asupra datelor, precum si de dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale si de a solicita stergerea acestora. Exercitarea acestor drepturi se face printr-o cerere scrisa, datata si semnata trimisa la adresa firmei SC Quadra Invest SRL sau prin email la adresa shop[at]fain.eu. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari cu caracter obligatoriu, prevazute de lege (de exemplu pentru realizarea de facturi fiscale).

 1. Informatii referitoare la cookie-uri

Cookie-urile sunt fisiere text, controlate de browser-ul de internet care, in versiunea standard, este setat sa le accepte. La accesarea site-ului www.fain.eu, acesta va solicita browser-ului de internet sa stocheze cookie-uri in memoria PC-ului. Informatiile din cookie-uri genereaza retinerea anumitor setari intre doua sesiuni distincte, marind astfel viteza de incarcare a paginilor la vizitele urmatoare. Daca este cazul, poate fi retinuta si adresa IP-ului de pe care se acceseaza site-ul. Aceste informatii sunt necesare pentru a oferi vizitatorilor/clientilor servicii calitative si nu vor fi vandute, instrainate sau inchiriate unei terte parti.

Legea stipuleaza ca putem stoca cookie-uri pe dispozitivul dvs., in cazul in care ele sunt strict necesare pentru operarea acestui site. Pentru toate celelalte tipuri de cookie-uri avem nevoie de permisiunea dumneavoastra.

Cookie-urile necesare ajuta la a face un site utilizabil prin activarea functiilor de baza, precum navigarea in pagina si accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate functiona corespunzator fara aceste cookie-uri.

Cookie-urile de statistica ii ajuta pe proprietarii unui site sa inteleaga modul in care vizitatorii interactioneaza cu site-ul prin colectareea si raportarea informatiilor in mod anonim.

Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmari pe utilizatori de la un site la altul. Intentia este de a afisa anunturi relevante si antrenante pentru utilizatorii individuali.

Cookie-urile neclasificate sunt cookie-uri in curs de clasificare, impreuna cu furnizorii de cookie-uri individuale.

Cookie-urile utilizate de site-ul fain.eu sunt urmatoarele:

Cookie-uri necesare:

_cfduid (furnizor fain.eu/ tip http/ expira 29 zile)

cart_sig (furnizor fain.eu/ tip: HTTP/ expira: 13 zile)

cookietest (furnizor fain.eu/ tip: HTTP/ expira: la inchiderea browser-ului)

secure_customer_sig (furnizor fain.eu/ tip: HTTP/ expira: 20 ani)

Cookie-uri de statistica:

_ga (furnizor: fain.eu/ tip: HTTP/ expira: la inchiderea browser-ului)

_gat (furnizor: fain.eu/ tip: HTTP/ expira: la inchiderea browser-ului)

_gid (furnizor: fain.eu/ tip: HTTP/ expira: la inchiderea browser-ului)

collect (furnizor:google-analytics.com/ tip: Pixel/ expira: la inchiderea browser-ului)

Cookie-uri de marketing:

_landing_page (furnizor fain.eu/ tip: HTTP/ expira: 13 zile)

_orig_referrer (furnizor: fain.eu/ tip: HTTP/ expira: 13 zile)

_s (furnizor: fain.eu/ tip: HTTP/ expira: la inchiderea browser-ului)

_shopify_fs (furnizor: fain.eu/ tip: HTTP/ expira: 2 ani)

_shopify_s (furnizor: fain.eu/ tip: HTTP/ expira: la inchiderea browser-ului)

_shopify_sa_p (furnizor: fain.eu/ tip: HTTP/ expira: la inchiderea browser-ului)

_shopify_sa_t (furnizor: fain.eu/ tip: HTTP/ expira: la inchiderea browser-ului)

_shopify_y (furnizor: fain.eu/ tip: HTTP/ expira: 2 ani)

_y (furnizor: fain.eu/ tip: HTTP/ expira: 2 ani)

r/collect (furnizor: doubleclick.net/ tip: pixel/ expira: la inchiderea browser-ului)

v1/event.gif (furnizor: godog.shopifycloud.com/ tip: pixel/ expira: la inchiderea browser-ului)

Alte cookie-uri:

_loft_model-newsletter-cookie (furnizor: fain.eu/ tip: HTTP/ expira: 6 zile)

_secure_session_id (furnizor: fain.eu/ tip HTTP/ expira: 1 zi)

_shopify_d (furnizor: fain.eu/ tip HTTP/ expira: la inchiderea browser-ului)

 1. Securitatea informatiilor

Quadra garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Quadra nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul si nici nu garanteaza faptul ca site-ul, serverul sau serverele, sau mailurile expediate de www.fain.eu  nu contin virusi sau alte componente daunatoare.

 1. Jurisdictie

Toate vanzarile societatii SC Quadra Invest SRL sunt considerate ca avand loc la sediul firmei, care constituie si locul unde obligatia a luat nastere sau aceea a locului platii. Orice litigiu aparut intre clienti si SC Quadra Invest SRLse vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care partile nu au reusit sa solutioneze litigiul pe cale amiabila, acesta se va solutiona de catre instantele judecatoresti competente de la sediul Quadra Invest SRL.